У Німеччині український водій знайшов у своїй вантажівці дев'ятьох біженців

У Німеччині український водій знайшов у своїй вантажівці дев'ятьох біженців

Укрінформ
У німецькій землі Нижня Саксонія федеральна поліція визволила з причепа української вантажівки дев'ятьох біженців.

Про це повідомляє у п'ятницю місцева Grafschafter Nachrichten.

"Федеральна поліція звільнила з напівпричепа у четвер вдень на шосе в Бад-Бентхайме дев'ятьох осіб. Вони хотіли, щоб контрабандисти перевезли їх до Великої Британії. Водій вантажівки, очевидно, нічого не знав", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час зупинки в зоні обслуговування в Бад-Бентхаймі водій вантажівки - українець почув стукіт і шум зі свого напівпричепа. Він негайно повідомив про це поліцейських. Правоохоронці відкрили опечатану вантажівку і випустили дев'ятьох іракців, у тому числі двох жінок і двох дітей віком 10 та 12 років.

Мабуть, люди пробралися в автомобіль і сховалися серед вантажу напередодні у Франції за допомогою контрабандистів. Автомобіль по дорозі в Україну перетнув територію Бельгії і Нідерландів, після чого досяг Німеччини, але проблема в тому, що іракці домовлялися з контрабандистами про те, що їх доставлять до Великої Британії, йдеться в повідомленні.

Провівши багато годин у холодному причепі без їжі і води, люди змушені були привернути до себе увагу. Зокрема, для охолодження вантажу температура всередині хури підтримувалася постійною між 10 і 15 градусами Цельсія. Крім того, у трейлері почало бракувати повітря.

Поліція затримала біженців. 43-річна жінка і її 18-річний син вже зареєстровані в Німеччині, тому були переправлені у відповідний імміграційний офіс. Решта сім осіб не шукали захисту і були повернуті в Нідерланди.

Читайте також: У Німеччині біженцю дали довічне за вбивство студентки

У поліції вважають, що водій вантажівки нічого не знав про аферу, в контрабанді замішаний не був і сам був спантеличений тим, що сталося. 

Федеральна інспекція поліції Бад-Бентхайм розпочала попереднє розслідування, щоб уточнити обставини поїздки і контрабанди, йдеться у повідомленні.

Українець наразі затриманий до з'ясування всіх обставин.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-