У Південній Кореї уже четвертого екс-президента заарештують за корупцію

У Південній Кореї уже четвертого екс-президента заарештують за корупцію

Укрінформ
Центральний районний суд Сеула у четвер видав прокурорам ордер на арешт колишнього президента Південної Кореї Лі Мьон Бака, якого звинувачують, зокрема, у хабарництві.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

"Центральний районний суд Сеула видав ордер на арешт Лі, який очолював Південну Корею з 2008 по 2013 роки, за звинуваченнями у хабарництві, ухиленні від сплати податків, розтраті тощо", - йдеться у повідомленні.

Першим із колишніх лідерів Південної Кореї був заарештований 16 листопада 1995 року президент у 1988-1993 рр. Ро Тхе У. Його засудили до 17 років позбавлення волі, зокрема, за створення фіктивних фондів з хабарами від місцевих бізнесменів. Однак його помилував у грудні 1997 року тодішній президент Кім Йон Сам під час кампанії "великої національної гармонії".

Другим заарештованим колишнім лідером був попередник Ро - Чон Ду Хван, який очолював країну з 1980 по 1988 рік. Його арешт відбувся 3 грудня 1995 року за звинуваченнями у плануванні перевороту після того, як екс-президента Пак Чон Хі вбив начальник розвідки. Однак згодом Чону також були висунуті звинувачення у створенні фіктивних фондів. Його теж помилували у 1997 році.

Читайте також: У Південній Кореї пропонують на рік скоротити термін президентських повноважень

20 квітня 2009 року прокурори допитали екс-президента Південної Кореї Но Му Хьона (2003-2008 рр.) у справі про корупційний скандал, пов'язаний з його родиною. Однак розслідування щодо нього було зупинено у зв'язку з самогубством колишнього лідера 23 травня того ж року.

Нарешті, останній випадок стосується Пак Кин Хе, попередниці чинного президента. Її заарештовано 31 березня минулого року за звинуваченнями у хабарництві, зловживанні владою та розголошенні державної таємниці. Конституційний суд країни за 21 день до затримання Пак схвалив рішення про її імпічмент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-