У Південній Кореї пропонують на рік скоротити термін президентських повноважень

У Південній Кореї пропонують на рік скоротити термін президентських повноважень

Укрінформ
У Південній Кореї пропонують скоротити термін президентських повноважень з п'яти до чотирьох років, але при цьому передбачити можливість повторного обрання.

Такі нововведення передбачено проектом змін до Конституції, оприлюдненому адміністрацією президента, повідомляє Всесвітнє корейське радіо.

"Передбачається скорочення президентського терміну з нинішніх п'яти до чотирьох років з можливістю повторного обрання", - йдеться у повідомленні.

За словами авторів проекту, введення чотирирічного терміну дозволить одночасно проводити вибори президента і парламенту. При цьому президента передбачається позбавити права призначати голову Конституційного суду, але водночас зміцнюється влада прем'єр-міністра шляхом виключення з Конституції фрази про те, що під час виконання своїх обов'язків він керується вказівками президента.

Читайте також: Президент Південної Кореї заговорив про спільний саміт із США та КНДР

Як відзначається, нинішню систему перебування на посаді президента Республіки Корея упродовж одного п'ятирічного терміну прийняли в 1987 році, аби попередити можливості повторення військової диктатури.

Проект поправок до Конституції планується передати до Національних зборів 26 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-