США продадуть Саудівській Аравії понад 6,6 тисяч протитанкових ракет

США продадуть Саудівській Аравії понад 6,6 тисяч протитанкових ракет

Укрінформ
Державний департамент США погодив рішення щодо продажу понад 6,6 тис. сучасних протитанкових ракет TOW 2B Саудівській Аравії на загальну суму близько $670 млрд.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Агентства з питань співпраці Міністерства оборони США, поширеному у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент ухвалив рішення про затвердження можливого продажу в Саудівській Аравії ракет TOW 2B (серія BGM-71F) на суму близько $670 млн" – повідомили у відомстві.

Таким чином, адміністрація США підтримала заявку уряду Саудівської Аравії щодо купівлі 6,6 тис. ракет TOW 2B та 96 ракет подібної модифікації. Крім того, контракт охоплює обладнання, що поставлятиметься державними установами США, технічну документацію, запчастини, витратні матеріали, амуніцію, інструменти та обладнання для перевірки систем, а також ряд послуг, необхідних для утримування та проведення навчань з цим видом зброї.

Читайте також: Російські війська в Арктиці не становлять загрози для Канади – генерал Ніксон

"Продаж (ракет – ред.) підтримуватиме цілі зовнішньої політики та національної безпеки США шляхом покращення безпеки дружньої країни, яка була і залишається важливою силою політичної стабільності та економічного зростання на Близькому Сході", - зауважили в Держдепартаменті США.

Крім того, як зазначили в Вашингтоні, поставки ракет TOW 2B та технічна підтримка "сприятимуть зусиллям Королівства Саудівська Аравія щодо розробки інтегрованої наземної оборонної системи", яка допоможе зберегти в регіоні стабільність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-