Польща домагатиметься рішучої відповіді ЄС у справі Скрипаля

Польща домагатиметься рішучої відповіді ЄС у справі Скрипаля

Укрінформ
Варшава вимагатиме солідарної і рішучої відповіді ЄС у справі спроби вбивства у Великій Британії колишнього російського ГРУшника Сергія Скрипаля.

На цьому наголосив глава польського уряду Матеуш Моравецький у четвер перед самітом ЄС у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Польща рішуче вимагатиме, щоб у кінцевому документі із засідання Європейської Ради був однозначний запис (у справі Скрипаля). Ми намагаємося домовитися з нашим партнерами, щоб відповідь ЄС була якомога солідарнішою на цю атаку на території Великої Британії, атаку на територію країни ЄС, і одночасно на територію країни-члена НАТО”, - заявив Моравецький.

Як повідомлялося, 5 березня в Солсбері були отруєні колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Читайте також: Макрон, Мей та Меркель обговорять сьогодні справу Скрипаля

За тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ. Росія обвинувачення Лондона заперечує.

Уряд Великобританії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-