Рада Європи опублікувала доповідь про корупцію в Росії

Рада Європи опублікувала доповідь про корупцію в Росії

Укрінформ
Група держав Ради Європи проти корупції у доповіді щодо ситуації в РФ надала рекомендації російській владі щодо прозорості і підзвітності парламентарів, суддів та прокурорів

Нова доповідь GRECO опублікована у четвер.

"Як відображено у попередніх доповідях GRECO по Російській Федерації, корупція вже давно є серйозною і широкою проблемою в країні. Влада сама визнала необхідність протидії корупції і вже зробила ряд заходів у цьому напрямку... Водночас серед широкої громадськості підвищуються обізнаність і очікування щодо питання протидії корупції. Ця доповідь демонструє, що Російській Федерації необхідно продовжувати свої зусилля в конкретних сферах діяльності, відображених у ній", - йдеться у документі.

Відносно членів парламенту GRECO підкреслює необхідність підвищення прозорості законодавчого процесу, зокрема шляхом проведення громадських консультацій по законопроектах та сприяння акредитації ЗМІ, що висвітлюють роботу парламенту, зокрема надання його в розумні терміни. GRECO також закликає прийняти і опублікувати Кодекс етики (поведінки) як для представників Державної Думи, так і Ради Федерації.

Також у документі містяться рекомендації зробити декларування доходів більш прозорим і розкривати джерела доходів, що також адресується суддям.

GRECO впевнені, що чесність суддів має бути забезпечена і посилена за допомогою прозорішого процесу їхнього відбору, декларування доходів і обмеження їхнього імунітету.

Читайте також: 2017 рік запам’ятається корупційними скандалами - GRECO

Крім того, GRECO вказує, що в Росії є потреба більшої відкритості у процесі найму прокурорів та розподілу їм справ.

Для усіх трьох категорій - парламентарів, суддів і прокурорів - GRECO рекомендує розробити інструкцію для повідомлення про отримані від третіх осіб подарунки будь-якого виду, включаючи подарунки в натуральній формі.

Від Російської Федерації очікується надання звіту про хід виконання рекомендацій GRECO до 30 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-