Макрон, Мей та Меркель обговорять сьогодні справу Скрипаля

Макрон, Мей та Меркель обговорять сьогодні справу Скрипаля

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей та канцлер ФРН Ангела Меркель зустрінуться сьогодні ввечері в рамках саміту ЄС.

Основною темою розмови стане отруєння колишнього подвійного агента російських та британських спецслужб Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це президент Макрон повідомив під час спілкування з журналістами в рамках брюссельського саміту, повідомляє Daily Star.

«Лідери Британії, Франції та Німеччини проведуть спеціальні переговори в кулуарах четвертого саміту ЄС, щоб обговорити отруєння російського екс-шпигуна на англійській землі», - сказав Макрон.

Читайте також: ЄС має об'єднатися, щоб протистояти загрозі з боку Росії - Мей

Як повідомляє французьке видання Le Figaro, сторони обговорять також низку міжнародних питань, у тому числі питання «сильного дипломатичного тертя» у відносинах з Москвою.

З посиланням на повідомлення, отримані в Єлисейському палаці, видання вказує, що за результатами зустрічі та роботи саміту ЄС, Європейська рада ухвалить заяву, в якій буде наголошено на солідарності всіх держав-членів з Великою Британією у справі отруєння Скрипаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-