Суд ЄС відмовив члену “сім’ї” Януковича у знятті санкцій

Суд ЄС відмовив члену “сім’ї” Януковича у знятті санкцій

Укрінформ
Суд Європейського Союзу прийняв рішення, яким залишив чинними санкції проти Едуарда Ставицького, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості в уряді часів Януковича.

Рішення оприлюднене на сайті суду.

«Скарга, подана відповідно до статті 263, вимагає скасування рішення ... щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, юридичних та фізичних осіб з урахуванням ситуації в Україні», - йдеться у документі із указанням, що Ставицький через свого представника оскаржував санкційні обмеження, запроваджені проти нього Радою Європейського Союзу у 2016 році.

Читайте також: Луценко розповів, яких чиновників Януковича судитимуть цьогоріч

У рішенні Суду ЄС вказано про «відхилення» скарги Ставицького, а також суд постановив відшкодувати свої юридичні витрати та власним коштом відшкодувати витрати Ради ЄС.

У пояснювальній частині документа вказано, що 6 березня 2014 року Європейським Союзом було запроваджено санкції активів проти українських високопосадовців часів президентства Януковича, які передбачали замороження їхніх активів. У поточному році санкції були продовжені як проти колишнього президента, так і проти представників з його найближчого оточення. Також тоді були зняті обмеження з екс-міністра юстиції України Олени Лукаш та екс-депутата ВРУ Сергія Клюєва.

Раніше в ГПУ заявляли, що зняття санкцій з чиновників часів екс-президента Віктора Януковича може викликати труднощі у виявленні нових активів і створити іміджеві втрати для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-