На Філіппінах за день поліція вбила 13 наркодилерів

На Філіппінах за день поліція вбила 13 наркодилерів

Укрінформ
У середу у провінції Булакан філіппінська поліція вбила 13 наркодилерів у результаті антинаркотичної операції. Більше 100 людей було заарештовано.

Про це заявив начальник поліції у провінції Булакан Ромео Карамат, пише Reuters.

"На превеликий жаль, 13 підозрюваних було вбито нашими поліцейськими, які діяли у самозахисті, незадовго після того, як озброєні особи зрозуміли, що вони потрапили у пастку, і відкрили вогонь", - сказав він.

Карамат додав, що під час 24-годинної операції також було затримано більше 100 людей, вилучено 19 пристроїв вогнепальної зброї й 250 пакетиків, які ймовірно містять наркотики.

Зазначається, що філіппінська поліція вбила вже більше 4 тисяч підозрюваних за 20 контроверсійних місяців перебування Родріго Дутерте на посаді президента країни. Ще тисячі вбивств були скоєні особами без розпізнавальних знаків.

Читайте також: У Києві затримали групу наркоторговців з "товаром" на понад мільйон гривень

Минулого місяця Міжнародний кримінальний суд розпочав попереднє розслідування з метою з'ясувати, чи були скоєні злочини проти людяності під час оголошеної Дутерте смертельної війни проти наркодилерів і чи має МКС юрисдикцію взятися за цю справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-