Польська опозиція: історія не повинна впливати на відносини Варшави та Києва

Польська опозиція: історія не повинна впливати на відносини Варшави та Києва

Укрінформ
Польща не повинна будувати свої відносини з Україною на постійних згадках про історію, що лише дає поле до дій радикалам з обох сторін.

Про це, оцінюючи виступ глави МЗС Польщі Яцека Чапутовича в Сеймі з пріоритетами зовнішньої політики Польщі на 2018 рік, заявив лідер найбільшої опозиційної партії у парламенті - "Громадянська платформа" (РО) - Гжегож Схетина.

"Відносини з Україною не можуть бути тільки сварками і постійним поверненням до історії. Не можна створювати можливості для активності радикалів з обох сторін, оскільки це нас руйнує", - зазначив Схетина.

За його словами, саме відносини з Україною за останні 30 років є гарантією безпеки Польщі на сході.

Читайте також: Варшава чекає від Києва скасування заборони на ексгумацію – Чапутович

Він звернув увагу на слова Чапутовича про те, що Польща очікує на відновлення ексгумацій польських жертв в Україні. У цьому контексті він зауважив, що ці дії України були викликані попередніми діями на території Польщі: "Були дії (в Польщі) і реакція (України)".

"Політика - це майбутнє, будівництво політичного та економічного успіху, майбутнє наших дітей, наших наступних поколінь. До історії треба залучати істориків. Припиніть займатися історією, нехай цим займаються історики і говорять про складні справи!" - наголосив Схетина.

Він також підкреслив, що глава МЗС Польщі повинен був відреагувати на закон про Інститут національної пам’яті (ІНП) на етапі його розгляду в парламенті наприкінці січня, що не привело б до погіршення відносин з Україною та Ізраїлем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-