Канада розпочала перемовини щодо вільної торгівлї з країнами Латинської Америки

Канада розпочала перемовини щодо вільної торгівлї з країнами Латинської Америки

Укрінформ
В Оттаві розпочався перший раунд перемовин про запровадження вільної торгівлі між Канадою та країнами МЕРКОСУР (Бразилія, Аргентина, Парагвай, Уругвай).

Про це заявили у міністерстві міжнародної торгівлі Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міжнародна торгівля є ключовим рушієм економічного зростання, що сприяє підтриманню процвітаючого середнього класу. Розширення та диверсифікація канадської торгівлі на великі ринки, що швидко зростають (такі, як МЕРКОСУР), є пріоритетом для уряду Канади та важливою складовою його прогресивного порядку денного й стратегії диверсифікації», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Канаді готуються протидіяти зовнішнім впливам під час виборів

У відомстві також запевнили, що намагатимуться зробити майбутню торговельну угоду максимально прогресивною.

«Під час перемовин із МЕРКОСУР Канада рішуче налаштована провести аналіз впливу майбутньої угоди не лише на навколишнє середовище, але й на гендерні аспекти та ринок праці», - зауважили у міністерстві міжнародної торгівлі.

За словами міністра міжнародної торгівлі Канади Франсуа-Філіпа Шампаня, Канада хоче зробити торгівлю вигідною для якнайширшого кола громадян.

«Уряд Канади налаштований забезпечити, аби угода про вільну торгівлю між Канадою та МЕРКОСУР містила положення, направлені на те, аби вигоду від торгівлі отримали всі, у тому числі жінки, молодь, корінне населення, малі та середні підприємства і середній клас», - підсумував Шампань.

Читайте також: Трюдо – про NAFTA: Канаду не вдасться примусити приєднатися до поганої угоди

Нагадаємо: торік Канада оголосила про початок попередніх перемовин про відкриття вільної торгівлі з Китаєм та приєднання до оновленого Транстихоокеанського партнерства, членами якого є 10 інших держав регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-