У Канаді готуються протидіяти зовнішнім впливам під час виборів

У Канаді готуються протидіяти зовнішнім впливам під час виборів

Укрінформ
Центральна виборча комісія Канади проводить роботу із недопущення стороннього втручання у федеральні парламентські вибори, що відбудуться у країні наступного року.

Про це в інтерв'ю CBC News заявив голова ЦВК Канади Стефан Перолт.

«Ми вже зробили ряд удосконалень і хочемо, аби хтось з боку подивився на них і вказав на прорахунки. У нас є думки стосовно того, що слід іще покращити, і ми це робимо», - сказав Перолт, додавши, що наразі у ЦВК запланований зовнішній аудит.

Читайте також: Трюдо закличуть зробити санкції проти Росії пріоритетом G7

На його переконання, Комісії вдалося суттєво підвищити свою ІТ-безпеку, завдяки встановленню нового серверного центра із покращеним захистом.

Він додав, що ЦВК співпрацює з іншими державними агентствами Канади, аби підвищити загальний рівень ІТ-захисту й громадську обізнаність. За його словами, співробітники ЦВК після початку виборчої кампанії будуть уважно вивчати соціальні мережі й боротися із неправдивою інформацією стосовно ходу голосування.

Читайте також: ЗМІ: Російські тролі намагалися впливати і на канадських виборців

При цьому Перолт наголосив, що визначати рівень кіберзагрози для майбутніх виборів іще рано, але висловив переконання, що канадські виборці краще підготовлені до протидії фейками, ніж мешканці інших держав. 

«Після того, що трапилося у США, у світі значно зросла пильність щодо цього», - пояснив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-