Прах Стівена Гокінга поховають поруч з Ньютоном і Дарвіном

Прах Стівена Гокінга поховають поруч з Ньютоном і Дарвіном

Укрінформ
Прах відомого вченого Стівена Гокінга буде похований у Вестмінстерському абатстві, поруч з могилами Ісаака Ньютона і Чарльза Дарвіна.

Про це повідомляє ВВС.

"Поминальна служба пройде в Кембриджі, місті, яке він дуже любив. Вона відбудеться у великодню неділю, 1 квітня, в церкві Св. Марії Кембриджського університету", - йдеться в заяві сім'ї Гокінга.

Зазначається, що ця церква розташована неподалік університетського коледжу Гонвілл-енд-Кіз, де Гокінг пропрацював понад 50 років.

У заяві дітей Стівена Гокінга на сайті коледжу сказано: "Наш батько жив і працював в Кембриджі більш як 50 років. Він був невід'ємною і помітною частиною життя міста. Саме тому ми вирішили провести поминальну службу в місті, яке він так любив, і яке любило його. Життя і робота нашого батька багато значила для багатьох людей, як релігійних, так і не релігійних. Відповідно, служба проходитиме з урахуванням всіх традицій".

Читайте також: Легендарний Гокінг — людина, яка 55 років перемагала саму смерть

Похорон Гокінга відбудеться 31 березня. На ньому будуть присутні його родичі, друзі та колеги.

Як повідомлялося, видатний англійський фізик-теоретик, космолог і популяризатор науки Стівен Гокінг помер 14 березня у себе вдома в Кембриджі у віці 76 років.

Гокінг став одним з найбільш шанованих і відомих вчених свого часу, незважаючи на важке нейродегенеративне захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-