Маккейн підтримує надання спецпрокурору Мюллеру законодавчого імунітету

Маккейн підтримує надання спецпрокурору Мюллеру законодавчого імунітету

Укрінформ
Попри загальну позицію республіканської більшості в Конгресі, впливовий сенатор Джон Маккейн підтримав ініціативу щодо забезпечення спецпрокурора Роберта Мюллера на законодавчому рівні імунітетом, який захистив би його від загрози звільнення.

Про це законодавець написав на своїй офіційній сторінці у мережі Twitter, повідомляє Укрінформ.

"Спеціальний прокурор Мюллер служить нашій країні чесно та віддано. Вкрай важливо, щоб він мав змогу провести ретельне розслідування щодо втручання Росії у вибори 2016 року безперешкодно", - зауважив сенатор-республіканець.

Заява Маккейна з'явилася на тлі міжпартійної боротьби в Конгресі США за те, щоб захистити спецпрокурора Мюллера, який веде розслідування про можливі зв'язки кампанії Трампа з росіянами, від імовірного звільнення. Глава Білого дому неодноразово критикував офіс спецпрокурора, який очікує проведення розмови з самим президентом, та публічно ставив під сумнів необхідність розслідування загалом.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: адвокати Трампа передали спецпрокурору ключові документи

Тим часом, у Конгресі відбувається справжнє політичне протистояння. Представники Демократичної партії виступають з ініціативою ухвалити закон, який не дозволив би президенту Трампу усунути спецпрокурора Мюллера чи якимось іншим чином суттєво завадити розслідуванню. Вони апелюють до останніх заяв президента та його особистого адвоката проти офісу спецпрокурора.

Республіканці, зі свого боку, заявляють, що глава Білого дому не йтиме на звільнення спецпрокурора, спираючись на відповідні заяви адміністрації, оприлюднені після появи скандальних дописів на сторінці президента США у Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-