Запрошення Прилєпіна на книжковий салон в Парижі неприйнятне – посол

Запрошення Прилєпіна на книжковий салон в Парижі неприйнятне – посол

Укрінформ
Запрошення на Паризький книжковий салон російського письменника Захара Прилєпіна, який брав участь у бойових діях на сході України на боці так званої "ДНР", є неприйнятним та суперечить цілям і духу цього популярного заходу.

Так Укрінформу прокоментував його участь в салоні Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур.

«Цілком зрозуміло, що організатори салону самі визначаються з тим, кого запрошувати до участі в ньому. Втім, я переконаний, що запрошення Прилєпіна, який навіть не приховує своєї участі в бойових діях на Донбасі на боці терористичних угрупувань, що несуть відповідальність за вбивства тисяч наших співвітчизників, є абсолютно неприйнятним і кричуще суперечить високим цілям і самому гуманістичному духу Паризького книжкового салону», - сказав очільник українського диппредставництва.

Читайте також: Макрон бойкотував стенд РФ на книжковому ярмарку через справу Скрипаля

За його словами, було вжито ряд заходів, аби поінформувати та виcловити своє ставлення до ситуації організаторам заходу та МЗС Франції.

«Українська громада у Франції звернулася до організаторів салону з протестом проти участі Прилєпіна в салоні. Посольство, зі свого боку, надіслало ноту МЗС Франції, в якій також висловило своє негативне ставлення щодо участі Прилєпіна в заходах в рамках книжкового салону й взагалі його присутності на території Франції», - вказав Шамшур.

Читайте також: Макрону подарували книгу оповідань Сенцова

Як відомо, 17 та 18 березня українські активісти провели акції протесту проти участі російського письменника Захара Прилєпіна у Паризькому книжковому салоні, вказавши на його участь у бойових діях на сході України на боці так званої "ДНР" та викривлення фактів у його книзі про події на Донбасі, а також проти незаконної анексії Росією Кримського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-