Глава Мінекономіки ФРН сподівається уникнути «алюмінієвої війни» з США

Глава Мінекономіки ФРН сподівається уникнути «алюмінієвої війни» з США

Укрінформ
Міністр економіки ФРН Петер Альтмайєр після розмови зі своїм американським колегою Вілбуром Россом впевнився в тому, що країнам вдасться вирішити ситуацію з введенням ввізного мита на сталь і алюміній.

Про це пише Zeit.

“У нас обох склалося враження, у секретаря Росса і у мене, що цього тижня відбудуться вирішальні переговори, що можливо прийти до рішення, яке все ще може відвернути серйозний торговельний конфлікт», - цитує видання німецького міністра.

Читайте також: Трамп офіційно ввів додаткові мита на сталь і алюміній

Альтмайєр, за його словами, після цієї розмови став «на 1 відсоток оптимістичнішим», ніж до неї.

На вівторок у Вашингтоні також запланована зустріч глави німецького Мінекономіки з торговим представником США Робертом Лайтхізером. У той же день запланована і розмова Росса з комісаром ЄС з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем.

Читайте також: Торговельна війна: Трамп пригрозив Євросоюзу підняти мита на авто

Візит Альтмайєра до Вашингтона є частиною узгоджених зусиль європейців щодо винятків для країн ЄС незадовго до набуття чинності в п'ятницю мита у розмірі 25% на імпорт сталі і 10% на імпорт алюмінію. Альтмайєр бачить хороші шанси на те, що буде отримано позитивний сигнал наприкінці тижня.

Читайте також: У ЄС все ще очікують, що Трамп скасує "каральні" мита на сталь

Водночас міністр фінансів ФРН Олаф Шольц і його колеги спробували чинити тиск на міністра фінансів США Стівена Мнучина на зустрічі глав Мінфінів G20 в Буенос-Айресі.

Як вже повідомлялося, в ЄС і в інших країнах рішення Трампа щодо запровадження додаткових мит на імпорт сталі та алюмінію в США викликало негативну реакцію, партнери вже пригрозили заходами у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-