У Росії залишили під арештом главу чеченського

У Росії залишили під арештом главу чеченського "Меморіалу"

Укрінформ
Суд у Грозному в понеділок відхилив скаргу на продовження арешту глави чеченського представництва центру "Меморіал" Оюбу Тітієву, якого чеченська влада звинувачує у зберіганні наркотиків.

Про це повідомляється на Telegram-каналі правозахисного центру.

"Суддя Горбовцов залишив постанову Старопромисловського районного суду в силі, апеляцію адвокатів відхилено. Оюб залишиться під вартою до 9 травня", - йдеться в повідомленні.

Обвинувачення не надало жодних доказів того, що Тітієв зможе чинити тиск на свідків або слідство, наполягав представник захисту. Адвокат Марина Дубровіна на засіданні підкреслила, що переслідування глави чеченського "Меморіалу" носить політичний характер і спрямоване на припинення його правозахисної діяльності.

Читайте також: Заарештований в РФ опозиціонер оголосив сухе голодування

Минулого тижня місія США в ОБСЄ висловила глибоке занепокоєння продовженням "судового переслідування і необґрунтованим затриманням" Тітієва і закликала звільнити правозахисника.

6 березня суд продовжив арешт Тітієва на два місяці. Прохання адвокатів відпустити правозахисника з-під варти на поруки кандидатів у президенти Росії Григорія Явлінського і Ксенії Собчак суддя відхилив.

Як повідомлялося, голову чеченського "Меморіалу" затримали 9 січня, а пізніше арештували на два місяці за обвинуваченням у зберіганні наркотиків. За словами правозахисника, справа проти нього сфабрикована, а наркотики йому підкинули в машину поліцейські. Провідні міжнародні правозахисні організації закликали російську владу звільнити Тітієва. Правозахисний центр "Меморіал" визнав Тітієва політв'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-