У ЄС немає жодної країни, яка б не відчула руйнівну поведінку Росії - Джонсон

У ЄС немає жодної країни, яка б не відчула руйнівну поведінку Росії - Джонсон

Укрінформ
Усі країн-члени Євросоюзу відчули останнім часом негативний вплив від руйнівних дій Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Немає жодної країни за цим столом (на засіданні Ради ЄС – ред.), яка би не була уражена упродовж останнього часу брехливою або руйнівною поведінкою Росії", - наголосив британський глава МЗС.

Джонсон висловив упевненість в очевидному факті про те, що поведінка Росії у цій ситуації відповідає її сталій стратегії заперечення правди.

"Класична стратегія Росії спрямована на приховування "голки правди у копиці сіна" через брехню та окозамилювання", - заявив Джонсон.

Він назвав абсурдом заяву російської сторони про те, що бойова отруйна речовина "Новічок" могла потрапити до Британії із Чехії, Швеції або була вироблена у самому Сполученому Королівстві.

Читайте також: Після атаки у Солсбері енергокомпаніям Британії радять захиститись від хакерів РФ

Джонсон наголосив, що Британія діє, на відміну від Росії, у повній відповідності до правил Організації із заборони хімічної зброї, експерти якої у понеділок прибудуть до Сполученого Королівства, щоб взяти зразки застосованої у Солсбері бойової хімічної речовини "Новічок".

Глава МЗС Великої Британії висловив сподівання на тверду спільну позицію і солідарність усіх країн-членів ЄС у справі щодо застосування Росією хімічної зброї на британській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-