Канада посилить контроль за обігом зброї

Канада посилить контроль за обігом зброї

Укрінформ
Цього тижня до парламенту Канади буде подано законопроект, що суттєво ускладнить процес купівлі зброї приватними особами на території країни.

Про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

«Пропоновані зміни до законодавства можуть включати розширені перевірки на наявність попередніх проблем із законом й історії ментального здоров’я осіб, які мають намір придбати вогнепальну зброю», - йдеться у матеріалі.

Окрім цього, новий законопроект може посилити перевірки тих, хто вже має зброю, дозволивши регулярний перегляд їх відповідності вимогам ліцензії. У такому разі будь-які протиправні дії можуть стати приводом для можливого відкликання дозволу на володіння зброєю.

Канадські законодавці також можуть зобов’язати магазини зброї перевіряти у покупців дозвільні документи й зберігати записи про усі продажі. «Наразі продавці зброї не зобов'язані зберігати записи про наявні складські запаси й продажі. Будь-хто із вогнепальною ліцензією може законно купити десятки одиниць вогнепальної зброї, а магазин не повинен вести суворий облік продажів», - пояснює CBC News. 

Читайте також: США охопили масові протести дітей: школярі прийшли під Білий Дім

Нагадаємо, що перегляд законодавства про зброю було однією із передвиборних обіцянок чинного прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Оприлюднена нещодавно статистика показала, що у порівнянні із 2015-им роком, у 2016-ому в Канаді було скоєно на 20% більше вбивств із застосування вогнепальної зброї. У 2015 таких злочинів у Канаді було 179, а в 2016-ому - 223. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-