Ковбаса і коштовності на дільницях: у Росії спостерігачі повідомляють про

Ковбаса і коштовності на дільницях: у Росії спостерігачі повідомляють про "аномалії"

Фото, відео
Укрінформ
Спостерігачі на виборах президента РФ повідомляють про багаточисельні порушення. 

Як інформує "Радіо Свобода", у різних регіонах Росії завдяки відеоспостереженню фіксуються масові вкидання бюлетенів.

На сайті Руху на захист прав виборців "Голос" опубліковано понад тисячу повідомлень спостерігачів про порушення на виборах. Так, деякі камери на дільницях на Камчатці та Чукотці розташовані занадто далеко від урн або ж таким чином, що при підході виборця до урн їх зовсім не видно. З регіону також надійшли повідомлення і про "аномально високу явку" на деяких дільницях. На "Карті порушень" руху "Голос" повідомляється про померлих людей,  внесених до списку виборців.

У Біробіджані командир ракетної частини під погрозою позбавлення грошей змусив військовослужбовців фотографуватися на дільниці в якості доказу того, що вони проголосували. На деяких дільницях книги зі списками виборців не прошиті.

Вибори в Росії / Фото: Інна Бородаєва, Укрінформ

У Південно-Сахалінську спостерігачі повідомили, що на момент відкриття дільниці №295 в урні вже знаходилися бюлетені. У Центрвиборчкомі вже заявили, що це проголосували члени комісії, спостерігачі та поліцейські.

При цьому у багатьох регіонах активісти руху "Відкрита Росія" скаржаться на підставних спостерігачів. Кілька таких інцидентів сталося в Уфі, у Краснодарі та ряді інших міст.

Також повідомляється про незаконну агітацію за Володимира Путіна. Так, на деяких виборчих дільницях у Москві та інших містах висять портрети чинного президента РФ і кандидата на нинішніх виборах, що заборонено законом.

Виборців активно приваблюють на дільниці. Так, на Сахаліні на виборчих дільницях продавали продукти за цінами на 15-20 відсотків нижче, ніж у магазинах. У Москві на одній із дільниць тим, хто проголосував, роздають талони зі знижками на їжу та ювелірні вироби. На деяких дільницях накриті столи з безкоштовним пригощанням.

Фото: Twitter Олексій Навальний

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-