Британія відмовила Росії у доступі до Скрипаля - посольство РФ

Британія відмовила Росії у доступі до Скрипаля - посольство РФ

Укрінформ
Британія відповіла відмовою на запит Росії надати доступ до екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, бо розглядає його як британського підданого.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на посольство РФ в Лондоні.

"Ми зробили запит консульського доступу до Скрипаля тією ж нотою, що і до його доньки. Ми отримали відмову, оскільки британська сторона розглядає його як британського громадянина", - заявили у російській дипмісії.

Повідомляється, що напередодні посол РФ у Великій Британії Олександр Яковенко заявив, що Лондон не надає доступу до росіян Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Читайте також: На отруєння Скрипаля треба відповісти новими санкціями - євродепутат

Як відомо, 5 березня поліція британського міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним із міських торгових центрів внаслідок дії невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали дві особи. Пізніше з'ясувалося, що це колишній подвійний агент екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія. Постраждалі знаходяться в критичному стані.

Через тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена у РФ.

Сергій Скрипаль у 2010 році отримав притулок у Великій Британії після взаємного обміну розвідниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-