Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Чому близькі до Польщі області проігнорували господарський ярмарок у Жешуві?

Чому близькі до Польщі області проігнорували господарський ярмарок у Жешуві?

Блоги
Укрінформ
Найбільш плідні контакти встановлюються очі в очі

13-14 березня у польському місті Ряшеві (нині – Жешув, Підкарпатське воеводство) відбувся 11 Економічний Форум "Україна – Польща". Проходив він у грандіозній для невеликого міста споруді – Арена 2G поруч із новозбудованим аеропортом.

Злітна смуга наперед спроектована такої довжини, щоб приймати сучасні літаки. Вже зараз пасажири можуть легко добиратися до міст Європи, а незабаром – до Ізраіля, Єгипту і, навіть, до Нового Йорку. 

Довідково: за кількістю населення Жешув удвічі менший за Вінницю. Під'їзні шляхи проведені в такий короткий термін, що GPS не встигає за розмахом розбудови і веде українських водіїв нібито по чистому полю.

Окрім власне Форуму на території Арени G2 паралельно шумів господарський ярмарок. У ньому, окрім польських підприємств, брали участь і українські, з тих регіонів (Львівської, Тернопільської, Сумськоі й навіть Донецькоі областей), де місцева влада зацікавлена в міжнародній кооперації. Дивно, але з Рівненськоі, Волинськоі й багатьох інших областей – і адміністрації, й підприємці проігнорували можливість співпраці, не розуміючи, що найбільш плідні контакти встановлюються, як кажуть поляки – очі в очі.

Сергій Шевчук

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-