У Сіднеї сьогодні розпочнеться саміт Австралія-АСЕАН

У Сіднеї сьогодні розпочнеться саміт Австралія-АСЕАН

Укрінформ
Партнерство між Австралією та Асоціацією держав Південно-Східної Азії лише зростатиме у майбутньому, тому керівництво Зеленого континенту покладає особливі сподівання на перший в історії спеціальний саміт Австралія-АСЕАН, який пройде 17-18 березня в австралійському Сіднеї.

Про це сказала міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Напередодні саміту АСЕАН-Австралія Бішоп відхилила можливість приєднання країни до клубу лідерів Південно-Східної Азії, про що заявляв президент Індонезії Джоко Відодо.

"Якщо коли-небудь настане час, коли Австралія отримає честь бути запрошеною до членства АСЕАН, ми дуже серйозно розглянемо таку пропозицію", - наголосила міністр, даючи зрозуміти, що час ще не настав.

Водночас уряд Австралії розраховує, що саміт ознаменує «нову еру» в розширенні економічного співробітництва, політичного діалогу, безпекової і культурної взаємодії.

У рамках заходу пройдуть бізнес-саміт та антитерористична конференція.

Для участі в саміті в Австралію вже прибули глави держав та урядів країн АСЕАН. Серед них - прем’єр-міністри Камбоджі, М’янми, Таїланду, В’єтнаму, Сингапуру, Брунею, Малайзії, Лаосу та президент Індонезії. Єдиним, хто відмовився від участі у заході, став президент Філіппін Родріго Дутерте.

Читайте також: У Стокгольмі обговорили підготовку зустрічі Трампа з Ким Чен Ином

Напередодні заходу вже відбулися двосторонні зустрічі між главами делегацій та прем’єр-міністром Австралії з питань двостороннього співробітництва.

Окрім питань, що становлять спільний інтерес, австралійські урядовці наголосили на готовності обговорити під час заходу і питання порушень прав людини в Камбоджі та М’янмі.

Експерти вважають, що проведенням саміту Австралія-АСЕАН Австралія намагається вивести країни АСЕАН з-під впливу Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-