США і Японія обговорили, як досягти повної денуклеаризації КНДР

США і Японія обговорили, як досягти повної денуклеаризації КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати і Японія висловили намір зберігати свій стратегічний альянс у регіоні та продовжити підтримувати максимальний міжнародний тиск на режим КНДР для досягнення повної денуклеаризації Корейського півострова.

Про це йшлося під час зустрічі в Вашингтоні глави МЗС Японії Таро Коно і заступника держсекретаря США Джона Саллівана, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Обидві сторони погодились, що оголошення про зустріч президента Трампа та лідера Північної Кореї Кім Чен Ина є історичною можливістю, а глобальна кампанія з максимальної тиску працює та повинна продовжуватися", - зазначили за підсумками зустрічі в Держдепартаменті США.

Представники зовнішньополітичних відомств США і Японії підтвердили важливість зберігати альянс у регіоні. Крім того, вони погодилися, що міжнародний тиск на Північну Корею має продовжуватися "поки КНДР не прийме реальних, прозорих та конкретно визначених кроків щодо денуклеаризації.

Читайте також: У Стокгольмі обговорили підготовку зустрічі Трампа з Ким Чен Ином

Представники США і Японії також обговорили інші питання двосторонніх і глобальних проблем.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Рекс Тіллерсон після оголошення про відставку, яка офіційно набуде чинності 31 березня, доручив виконання обов'язків керівника Держдепартаменту своєму заступникові, Джону Саллівану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-