Макрон пообіцяв Меркель до червня розробити амбітний план реформ ЄС

Макрон пообіцяв Меркель до червня розробити амбітний план реформ ЄС

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв канцлеру ФРН Ангел Меркель розробити амбітний план реформування ЄС вже до червневого саміту Євросоюзу.

Про це йшлося на спільній прес-конференції двох лідерів у Єлисейському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні розпочинається важливий етап, на якому нам треба буде добряче попрацювати у короткостроковій перспективі та окреслити середню та довготривалу перспективи, що зараз важливо навіть більше, ніж ще пару місяців тому», - сказав Макрон.

Лідери двох країн обговорювали різні проблеми, з якими стикається нині Європа: міграційна криза, зміцнення ідей євроскептиків, нерозуміння реформи європейських інститутів.

Французький президент зробив кілька пропозицій щодо інституційної реформи в Європі, зокрема створення європейського бюджету або введення посади міністра фінансів єврозони, тощо.

«У єврозоні, міграційній політиці, обороні, комерційній, науково-дослідницькій, освітній сферах ми запропонуємо до червня амбітну «дорожню карту» для реформування і це дасть необхідний поштовх», - сказав Макрон.

Читайте також: Меркель заявила про особливу важливість єдності ЄС

Він пообіцяв, що Франція представить план реформування до червневого саміта ЄС.

Як відомо, лідери погодили проведення низки зустрічей з цілого ряду напрямків напередодні саміту лідерів ЄС, який відбудеться в червні. Зокрема нараду міністрів на рівні міністрів економіки, фінансів, внутрішніх і закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-