Російські хакери не змогли завадити роботі американських АЕС

Російські хакери не змогли завадити роботі американських АЕС

Укрінформ
Кампанія з комп'ютерного зламу, організована російським урядом проти енергетичної системи США, не змогла завадити роботі американських атомних електростанцій.

Про це заявили федеральні регулятори у сфері ядерної енергетики, повідомило інформагентство AP.

"Хакерська операція російського уряду, націлена на енергосистему США, не спричинила загрози функціонуванню на жодній комерційній атомній електростанції в країні", - заявили регулятори.

Система атомних електростанцій у США розроблена за принципом оперативних "островів", які не під'єднані до Інтернету чи інших мереж. Ядерна енергетика забезпечує близько 20% електроенергії країни.

Інститут ядерної енергетики (неурядова лобістська організація) у цьому зв'язку заявив, що російська хакерська кампанія, націлена на інфраструктуру США, "продемонструвала, що американські атомні станції можуть протистояти атакам, організованим урядами іноземних держав".

Читайте також: ЗМІ повідомили про хакерську атаку на інфраструктуру США

Як повідомлялося, адміністрація Трампа у четвер звинуватила Москву в плануванні хакерського проникнення в електричну мережу США, а також на об'єкти промисловості, водопостачання та навіть авіаперевезень.

Американські чиновники також заявили, що хакери методично обирали свої цілі, отримували доступ до комп'ютерних систем, проводили "розвідку в мережі", а потім намагалися приховати свої сліди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-