Волонтери запустили інтерактивну карту загибелі російських військових у Сирії

Волонтери запустили інтерактивну карту загибелі російських військових у Сирії

Укрінформ
Волонтери спільноти InformNapalm створили інтерактивну карту загиблих у Сирії громадян Росії. 

Про це повідомив заступник мініс тра інформаційної політики Дмитро Золотухін у Facebook.

"Волонтери спільноти InformNapalm у співпраці з Ихтамнет_м0209 створили інтерактивну карту загиблих громадян Росії. По суті, це єдина можливість для членів сімей обдурених путінізмом росіян, що купилися на обіцянки підзаробити на убивствах, дізнатися про долю своїх чоловіків, синів, братів і батьків. Бо Кремль їм про це ніколи не розкаже. А вони мають право отримати інформацію про те, як і де загинули їх рідні", - написав він.

Золотухін також зауважив, що Facebook "блокує волонтерів за скаргами ольгинських ботнетів".

"Я вбачаю в цьому цензуру і порушення права на свободу слова. До цього часу ми не отримали жодної відповіді від офісу Facebook. Враховуючи викладене, я планую ініціювати роботу з розробки проектів нормативних актів, які змусять соціальні мережі виконувати Конституцію України в частині захисту права на свободу слова. Ймовірно, такі норми будуть містити потенційні санкції щодо соцмереж, які цензурують український контент", - заявив заступник міністра.

Він додав, що це стосується і YouTube, який нещодавно заблокував канал однієї українських ОДТРК за скаргою Роскомнадзору.

"Україна - не місце для цензури. В будь-якому вигляді!" - підкреслив Золотухін.

Читайте також: Експерт вважає, що Росія прагне "федералізувати" все, до чого дотягнеться

За його словами, є непідтверджена інформація, що окремі активісти звертаються до посольств іноземних країн, щоб дискредитувати спільноту "InformNapalm". Посадовець підкреслив, що "застосовуватиме всі правові методи, щоб покарати таких осіб. Включно з фінансовою перевіркою процесу витрачання грантових коштів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-