У Росії порушили справи про отруєння доньки Скрипаля і вбивство партнера Березовського

У Росії порушили справи про отруєння доньки Скрипаля і вбивство партнера Березовського

Укрінформ
Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи про отруєння Юлії Скрипаль в британському Солсбері і про вбивство Миколи Глушкова в Лондоні.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Порушено кримінальні справи за фактом замаху на умисне вбивство громадянки РФ Юлії Скрипаль, вчиненого загальнонебезпечним способом на території м.Солсбері Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.30, п.«е», ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство, скоєний загальнонебезпечним способом), а також про вбивство громадянина РФ Миколи Глушкова в Лондоні за ознаками злочину, передбаченого ст. 105 КК РФ», - йдеться в повідомленні.

Заявлено, що російські «слідчі готові до спільної роботи з компетентними органами Великої Британії».

Юлія Скрипаль - дочка Сергія Скрипаля, яка разом зі своїм батьком була отруєна 4 березня нервово-паралітичною речовиною. Британські слідчі розглядають як основну версію злочину спробу російських служб вбити Скрипаля - колишнього офіцера ГРУ, який шпигував на користь Лондона. Глава британського МЗС Борис Джонсон заявив, що найімовірніше, рішення про застосування нервово-паралітичної речовини на території Британії прийняв президент РФ Володимир Путін.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: олігархи з РФ у Британії винаймають посилену охорону

Микола Глушков - друг і діловий партнер російського підприємця Бориса Березовського. Глушкова знайшли мертвим 13 березня. Британське слідство розглядає самогубство як основну версію того, що сталося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-