Отруєння Скрипаля: олігархи з РФ у Британії винаймають посилену охорону

Отруєння Скрипаля: олігархи з РФ у Британії винаймають посилену охорону

Укрінформ
Російські олігархи, що проживають в Британії, винаймають охоронців та замовляють послуги добової медицини після отруєння нервово-паралітичною речовиною екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля та смерті російського бізнесмена Миколи Глушкова.

Про це повідомляє британське видання The Evening Standard.

"Заможні росіяни в центрі Лондона посилюють свою домашню безпеку через атаку за допомогою нервово-паралітичної речовини", - йдеться у повідомленні.

Спеціалісти-консультанти олігархів у Лондоні розповідають, що були завалені запитами від клієнтів, які занепокоєні своєю безпекою в результаті отруєння Сергія Скрипаля. Серед запитів - особисті охоронці, цілодобовий доступ до медиків, моніторинг постачання продуктів харчування та здійснення перевірки безпеки щодо персоналу.

Зазначається, що один із клієнтів навіть зробив запит на встановлення системи фільтрації повітря, на зразок тієї, що є у "ядерних бункерах", у своїй квартирі у житловому комплексі One Hyde Park на заході Лондона.

Читайте також: Отруїти Скрипаля, найімовірніше, наказав Путін - глава МЗС Британії

Видання пише, що занепокоєння серед олігархів посилилося й після смерті критика Путіна і колишнього бізнесмена Миколи Глушкова, якого знайшли мертвим у власному будинку на півдні британської столиці.

За словами керуючого директора агентства з нерухомості Rokstone Беккі Фатемі, вона вже отримала півтора десятка дзвінків від російських клієнтів "з проханням надати інформацію про охоронців, додаткову охорону для будинків та підключення до сервісів їжі на винос".

Як відомо, 5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним з міських торговельних центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали двоє людей. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його донька Юлія. Потерпілі знаходяться у критичному стані.

Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-