Аналітики Chatham House назвали головну ціль путінського режиму

Аналітики Chatham House назвали головну ціль путінського режиму

Укрінформ
Нинішній режим у Кремлі має за мету лише захист та збереження власного перебування при владі.

Про це йдеться у публікації «Путін і Росія у 2018-2024 роках: що далі?» аналітика Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House (Лондон) Ендрю Вуда.

«Путінською Росією керує непрозора і ручна владна структура, сконцентрована у Кремлі. Вона позбавлена впливу з боку інших владних інституцій поза цими рамками, що унеможливлює повноцінний розвиток Росії як дієвої і відповідальної держави. Головним завданням чинного режиму є захист і збереження власної влади», - заявив Вуд, який у 1995-2000 рр. був послом Великої Британії в РФ.

Відтак, на переконання дипломата, відсьогодні й до 2024 року Путін дотримуватиметься трьох головних ліній у політиці: не проводити суттєві структурні економічні реформи, адже це несе політичні ризики; контролювати населення; а також продовжувати просування амбіцій «великої сили».

«Внутрішні інтереси населення матимуть другорядний пріоритет, влада надаватиме перевагу у витратах на безпеку й військову сферу», - зазначається у публікації.

Як також констатується, корупція є складовою путінського режиму.

«Природною патологією цих чинників є продовження зростання репресій», - переконаний Вуд.

Автор дослідження зазначає, що з наближенням 2024 року, тобто року закінчення останнього за чинною конституцією президентського терміну Путіна, в Росії набуває актуальності питання «хто або що» замінить Путіна?

«Нині Росія вступає в епоху після Путіна... Навколо нього немає організованої групи, яка б вирішила питання умовної заміни або визначила б завдання, що мають бути поставлені перед його наступником», - йдеться у статті.

Читайте також: Штат посольства Росії у Британії скоротиться на 40%

Вуд також вказує, що нещодавнє застосування Росією бойової хімічної речовини на території Великої Британії – за два тижні до дня голосування на президентських виборах в РФ – лише актуалізувало необхідність посилення на Заході пильності та усвідомлення справжньої суті нинішнього Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-