Французький суд видав ордер на арешт саудівської принцеси

Французький суд видав ордер на арешт саудівської принцеси

Укрінформ
Французький суд видав ордер на арешт сестри саудівського кронпринца Мохаммеда бін Салмана за те, що вона наказала своєму охоронцеві побити робітника у своїй паризькій квартирі.

Випадок стався у вересні 2016 року, повідомляє France24.

Робітник стверджує, що «його найняли для проведення деяких ремонтів у квартирі принцеси Хаси, і вона розгнівалася, коли той сфотографував кімнату, де мав проводити обумовлені роботи».

Він також стверджує, що принцеса Хаса Бінт Сальмана наказала охоронцеві побити його, звинувачуючи його в тому, що він зробив фото, щоб продати засобам масової інформації.

Робітник повідомив, що його били по обличчю, зв’язували руки, примушували цілувати ноги принцеси, у нього також забрали інструменти. 

Французькі ЗМІ стверджують, що ця справа може ускладнити зусилля президента Франції, яких він докладає, аби налагодити хороші відносини з принцом Мухаммедом, одним з найпотужніших лідерів на Близькому Сході, візит якого до Франції планується найближчим часом – орієнтовно після візиту Макрона до США, що має відбутися 23-25 квітня поточного року.

Президент Франції зустрічався з принцом Мохаммедом в Ер-Ріяді в листопаді минулого року і прагне розвивати торгові зв'язки з провідним світовим експортером сирої нафти.

Читайте також: У Саудівській Аравії між жителями розділять $13 мільярдів

Принцеса Хаса Бінт Сальмана відома на батьківщині своїми благодійними проектами та діяльністю, спрямованою на захист прав жінок.

Ордер на її арешт - це не перший раз, коли представник саудівської королівської влади має проблеми із законом у Франції. У 2013 році французька влада постановила стягнути з саудівської принцеси Маги аль-Сударі, дружини тодішнього міністра внутрішніх справ принца Наєфа бін Абдули Азіза, виплати за несплаченими рахунками за проживання в готелю класу люкс на суму близько шести мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-