Штат посольства Росії у Британії скоротиться на 40%

Штат посольства Росії у Британії скоротиться на 40%

Укрінформ
Персонал російського посольства у Великій Британії внаслідок видворення частини його співробітників за рішенням британської влади скоротиться на 40%.

Про це повідомив посол РФ у Лондоні Олександр Яковенко в інтерв'ю російському ТБ, інформує Інтерфакс.

"Без жодного сумніву, це (висилка співробітників посольства - ред.) матиме серйозний вплив на роботу посольства. Це приблизно скорочення персоналу на 40%. Для такого невеликого посольства, порівняно з іншими європейськими державами, це досить багато, але це життя. Відповідно ми працюватимемо і в зменшеному складі", - сказав Яковенко.

Читайте також: Макрон пояснив, чому проігнорував російські книжки на ярмарку в Парижі

Раніше цього тижня британська влада оголосила про видворення з країни 23 російських дипломатів у зв'язку з "справою Скрипаля". Російський посол уточнив, що значна частина дипломатів, яких видворяють з Великої Британії, поїдуть до Москви наступного тижня.

Як відомо, 5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним із міських торгових центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали дві особи. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, та його донька Юлія. Постраждалі знаходяться у критичному стані. Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році. Внаслідок хіматаки також постраждали ще понад 20 громадян Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-