Меркель у Парижі обговорюватиме справу Скрипаля

Меркель у Парижі обговорюватиме справу Скрипаля

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель у п'ятницю, 16 березня, відвідає Париж, де зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Це буде перший закордонний візит після переобрання Меркель на посаду канцлера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Існує така традиція, коли після офіційного обрання на посаду лідери Франції та Німеччини відвідують першими країни одне одного», - пояснили у Єлісейському палаці.

В оточенні президента повідомляють, що зустріч планувалася раніше, але відкладалася до врегулювання внутрішньополітичної ситуації у ФРН.

На зустрічі лідери будуть говорити про майбутнє Європи, зокрема про реформування ЄС з огляду на вихід Британії з Євросоюзу, результати виборів у Італії, «каталонську кризу» в Іспанії.

Експерти відзначають, що не всі реформи, ініційовані Парижем, до вподоби Берліну, але сторони намагаються знайти компроміс. Зокрема, це стосується змін в оборонній політиці та реформуванні єврозони.

Читайте також: Мей та Макрон телефоном обговорили справу Скрипаля

Сторони також мають намір обговорити справу щодо отруєння у Британії екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки, а також причетність до цього Росії, та скоординувати подальші дії у цьому аспекті.

У межах візиту також відбудеться зустріч міністрів фінансів двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-