GRECO занепокоєна останніми змінами в Туреччині

GRECO занепокоєна останніми змінами в Туреччині

Укрінформ
GRECO - орган РЄ з антикорупційного моніторингу - висловив занепокоєння з приводу структурних змін, що відбулися останнім часом в Туреччині.

Про це йдеться у двох доповідях, опублікованих у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Новостворена Рада суддів та прокурорів призначається президентом республіки та парламентом, а жоден з її членів не обирається самою судовою владою, що суперечить фундаментальному принципу незалежної судової влади», - йдеться у одному з документів.

Читайте також: 2017 рік запам’ятається корупційними скандалами - GRECO

Крім того, в доповіді зазначається, що виконавча влада зберегла значний вплив на низку ключових питань, пов'язаних із функціонуванням судової системи: процес вибору та набору суддів-кандидатів, переведення посадових осіб, суддів проти їх волі та дисциплінарних процедур, що негативно впливають на забезпечення прав суддів. Також в документі вказано, що головною проблемою залишається відсутність прозорості законодавчого процесу в парламенті.

У другій доповіді GRECO висловлює розчарування рівнем прозорості фінансування в політичній сфері в Туреччині.

«Попри те, що прийняття керівних принципів для проведення фінансового аудиту політичних партій є позитивним розвитком ситуації, досі немає прогресу в тому, що стосується великої кількості рекомендацій GRECO в цій галузі», - вказано в документі.

Читайте також: Україна виконала всі рекомендації GRECO у протидії політичній корупції - НАЗК

Туреччині було запропоновано представити доповіді GRECO у другій половині 2018 року щодо прогресу у виконанні рекомендацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-