Хід у відповідь: Росія погрожує Лондону висилкою дипломатів

Хід у відповідь: Росія погрожує Лондону висилкою дипломатів

Укрінформ
Москва незабаром вишле із РФ британських дипломатів у відповідь на дії Великої Британії.

Про це заявив РІА Новости глава російського МЗС Сергій Лавров

"Обов'язково", - сказав Лавров, відповідаючи на питання, чи готова Москва вислати британських дипломатів з Росії у відповідь на дії Великої Британії.

Кажучи про терміни, Лавров заявив: "Незабаром".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей під час виступу у парламенті заявила, що Великобританія планує вислати з країни 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки, а також припинить контакти високого рівня з Росією. Російські дипломати повинні будуть протягом тижня покинути Британію.

Крім того, повідомляється, що будуть припинені всі дипломатичні контакти на високому рівні, у тому числі скасують запрошення для глави МЗС РФ Сергія Лаврова відвідати Лондон. А британські міністри і високопосадовці не відвідуватимуть чемпіонат світу з футболу, який проходитиме в Росії.

Прем'єр також анонсувала розроблення нового законодавства для захисту Британії від діяльності ворожих держав. Крім того, уряд Британії збільшить кількість перевірок росіян, які в'їжджають у країну. Мей заявила, що може бути вжито й інші заходи, які не будуть оприлюднені.

Читайте також: США закликали країни НАТО вислати послів РФ

Як відомо, 5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним з міських торговельних центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали двоє людей. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його донька Юлія. Потерпілі знаходяться у критичному стані.

Сергій Скрипаль отримав у Великобританії притулок після обміну розвідниками між США і РФ 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-