Штайнмайєр дав настанову новому уряду Меркель

Штайнмайєр дав настанову новому уряду Меркель

Укрінформ
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав новий уряд країни захищати принципи ліберальної демократії.

Про це він заявив у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Нову поляризацію всередині країни уряд повинен сприймати серйозно, - закликав глава держави, назвавши майбутні чотири роки "випробувальними роками для демократії".

Він зазначив небезпечну тенденцію зростання поляризації як у більшості суспільств Європи, так і в Німеччині. Президент також підкреслив, що шлях ізоляціонізму і протекціонізму - не той шлях, який обирає ФРН.

Німці, за словами президента, повинні захищати те, що робить їх сильними, - рівновагу між соціальною справедливістю й економічною раціональністю, а також ліберальну демократію.

Даючи настанову новому кабінету, Штайнмайєр назвав найважливішим завданням відновити втрачену довіру громадян, нагадавши, що усі партії Великої коаліції втратили голоси виборців в ході вересневих виборів.

Читайте також: Присяга Меркель не минулася без інцидентів

Як вже повідомлялося, Ангела Меркель отримала більшість голосів у бундестазі в середу вранці, після чого президент вручив їй посвідчення, а потім відбулася церемонія прийняття присяги в парламенті.

Таким чином, у Німеччині нарешті з'явився дієздатний уряд, який складають партії Великої коаліції - ХДС/ХСС і СДПН. Перше його засідання відбудеться вже сьогодні. Перший звіт перед Бундестагом - наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-