Активіст, який розповів про тортури ФСБ, попросив притулку в Фінляндії - ЗМІ

Активіст, який розповів про тортури ФСБ, попросив притулку в Фінляндії - ЗМІ

Укрінформ
Росіянин Ілля Капустін, якого, за його словами, в січні катували при затриманні співробітники ФСБ, поїхав з Росії і попросив притулку у Фінляндії.

Про це повідомляє фінське видання Italehti.

«Тепер мені значно краще, ніж в Росії. Але трохи нестабільно. Я досі погано сплю, не можу спати. Проте ситуація в Росії була значно гірша», - сказав Капустін.

Активіст, який є свідком у справі про "терористичну спільноту", поїхав з Росії відразу після отримання візи.

Перед від'їздом Капустін звертався в Слідчий комітет РФ з проханням надати йому державний захист через дії співробітників ФСБ, які, за твердженням активіста, у кінці січня катували його електрошокером по дорозі на допит. Проте в клопотанні було відмовлено, тоді активіст звернувся за фінською візою і покинув Росію.

Після того, як Капустін залишив країну, адвокат Дмитро Герасимов запропонував провести його допит по відеозв'язку, на що в Слідчому комітеті РФ також була отримана відмова.

Читайте також: Пітерського "терориста" три години катували в ФСБ, а потім визнали свідком

Справа, у рамках якої допитували Капустіна, стосується "терористичної спільноти", яке, за твердженнями ФСБ, готувало "революцію в Росії". Восени 2017 року в Пензі заарештували шестеро активістів, на початку 2018 року в Санкт-Петербурзі було взято під варту ще двоє. Вони також заявили про тортури, які до них застосовували співробітники ФСБ, щоб отримати визначальні свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-