Заходу нема чого й чекати від російських виборів – дискусія в Берліні

Заходу нема чого й чекати від російських виборів – дискусія в Берліні

Укрінформ
Результат президентських виборів в Росії вирішений наперед, тож Заходу не варто розраховувати на зміну політики Москви найближчим часом.

Про це говорили учасники подіумної дискусії «Putin 4.0 і Захід», організованої у Берліні у вівторок Центром LibMod (Zentrum Liberale Moderne), передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«У російської влади є безліч способів маніпулювати виборами на всіх їх стадіях», - сказав віце-голова громадського руху «Відкрита Росія» Володимир Кара-Мурза, який ще пам'ятає більш-менш вільні вибори в РФ 2000 року.

Читайте також: Порошенко закликав країни G7 не визнавати російські "вибори" в Криму

Французький політолог Марі Мендрас згодна, що переможець виборів очевидний, але не думає, що Володимир Путін отримає більшість голосів росіян. За її підрахунками, це буде близько 14 млн з більш ніж 100-мільйонного населення.

«Це не буде «переконливою» перемогою, це не буде більшість населення», - вважає вона.

Читайте також: Організатори "виборів" у Криму мають потрапити під євросанкції - Клімкін

Екс-депутат німецького Бундестагу, а нині один з керівників LibMod Марілуїзе Бек, зазначила, що росіянами багато в чому рухає почуття прагнення до «стабільності». Також у своїх коментарях вона зверталася до теми України, нагадавши про політв'язнів, зокрема, Олега Сенцова.

Бек зазначила, що Захід може і повинен підтримати Україну і російське громадянське суспільство, яке намагається відстоювати свої права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-