Маккейн пообіцяв посилену увагу Сенату до нового кандидата на пост глави ЦРУ

Маккейн пообіцяв посилену увагу Сенату до нового кандидата на пост глави ЦРУ

Укрінформ
Голова Комітету з питань збройних сил верхньої палати американського Конгресу Джон Маккейн передбачає посилену увагу Сенату до нового кандидата на посаду глави ЦРУ Джину Гаспел через її причетність до програми тортур ЦРУ.

Про це йдеться в офіційній заяві Маккейна, оприлюдненій у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У процесі затвердження на посаду директора ЦРУ Майк Помпео неодноразово підтверджував, що дотримуватиметься закону, який застосовує обмеження Польового статуту Армії США щодо допитів в усіх американських агентствах, включаючи ЦРУ. Американський народ сьогодні заслуговує на ті самі гарантії від Джини Гаспел, чия кар'єра в агентстві неодноразово перетиналася з програмою так званих "методів розширеного допиту", - зауважив сенатор.

Читайте також: Трамп чекає від нового держсекретаря "фантастичної роботи"

У цьому зв'язку він зазначив, що катування затриманих впродовж останнього десятиліття було "одним із найгарячіших розділів американської історії". Маккейн нагадав, що нинішній закон США чітко забороняє розширені методи допиту.

"У процесі затвердження пані Гаспел має пояснити характер та ступінь своєї участі в програмі допитів ЦРУ", - наголосив глава комітету.

Читайте також: Стало відомо, хто очолить Держдеп США до призначення Помпео

Він запевнив, що Сенат розглядатиме всю інформацію щодо Джини Гаспел, а також розпитуватиме її про ставлення до тортур та чинного законодавства з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-