Габріель сказав, як на справу Скрипаля вплине підтвердження причетності РФ

Габріель сказав, як на справу Скрипаля вплине підтвердження причетності РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель обговорив справу отруєного у Великобританії колишнього агента Сергія Скрипаля з британським колегою Борисом Джонсоном.

Про це йдеться в заяві МЗС Німеччини, поширеній прес-службою відомства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сьогодні говорив з міністром закордонних справ Борисом Джонсоном. Ми дуже занепокоєні цим процесом", - заявив Габріель.

Він наголосив, що обидві глави МЗС різко засуджують цей напад з використанням забороненої хімічної зброї.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Меркель підтримала вимоги Лондона до Москви

"У цій справі стоїмо солідарно на боці наших британських друзів і перебуваємо в тісному контакті з британським урядом. Зрозуміло одне: злочинці мають бути притягнуті до відповідальності. Якщо буде підтверджено, що Росія стоїть за цією справою, це буде дуже серйозний процес", - наголосив Габріель.

Раніше голова комітету бундестагу ФРН з питань зовнішньої політики Норберт Реттген припустив в інтерв'ю агентству Reuters, що у відповідь на отруєння Скрипаля Захід може запровадити санкції проти Росії. Парламентар переконаний, що Росія не може так просто відмовитися від співпраці в ході розслідування. А у разі, якщо таке все-таки  станеться, Захід має виробити "єдину відповідь", сказав Реттген, додавши, що відповідь Москви на висунуті звинувачення, навпаки, зміцнила підозри у причетності Росії до отруєння колишнього агента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-