Стамбульську конвенцію досі не ратифікували 11 країн ЄС

Стамбульську конвенцію досі не ратифікували 11 країн ЄС

Укрінформ
У Європарламенті вказали одинадцятьом країнам-членам ЄС на необхідність ратифікації Стамбульської конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насильству.

Про це йшлося під час дебатів у законодавчому органі Євросоюзу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"До сьогодні 11 країн-членів все ще не ратифікували Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насильству, що відома як Стамбульська конвенція", - констатували у Європарламенті.

Серед цих країн – Болгарія, Хорватія, Чехія, Греція, Угорщина, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Словаччина та Велика Британія.

"Небажання ратифікувати документ часто грунтується на неправильному розумінні та хибному тлумаченні застосування у тексті слова "гендер", - пояснили у законодавчому органі ЄС.

Депутати закликали Єврокомісію і Раду ЄС вжити дієвих заходів, щоб допомогти країнам-членам якнайшвидше ратифікувати документ.

У свою чергу, сам Євросоюз неодноразово вказував Україні на необхідність ратифікації Стамбульської конвенції.

Читайте також: Учасниць акції про права жінок в Ужгороді облили червоною фарбою

Як відомо, 14 листопада 2016 року Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради України проект Закону України "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами", відомої як Стамбульська конвенція. Ратифікація документа досі не відбулася, але окремі її положення включені до українського законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-