Болгарія обурена

Болгарія обурена "історичними" заявами патріарха Кирила

Укрінформ
Віце-президент Болгарії Іліана Йотова вважає неприйнятним тон глави Російської православної церкви патріарха Кирила. 

Так вона прокоментувала заяву патріарха про те, що він розчарований історичною інтерпретацією подій навколо визволення Болгарії від османського ярма, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Тон російського патріарха Кирила був несподіваним і неприйнятним. Реакція президента Румена Радева була точною, холоднокровною і з ясними посиланнями», - зазначила Йотова. 

Віце-президент особливо підкреслила, що Болгарія вдячна кожному з воїнів, хто брав участь у визволенні країни від османського ярма».

За словами Йотової, продовження цього скандалу в російських ЗМІ є лише відображенням виборчої кампанії в Росії. Раніше з аналогічною критикою на адресу патріарха виступав і віце-прем'єр Болгарії Валерій Симеонов, назвавши його «агентом КДБ» і «сигаретним митрополитом Росії». 

Читайте також: Віце-прем'єр Болгарії назвав патріарха Кирила "сигаретним митрополитом"

Як повідомляв Укрінформ, глава Російської православної церкви публічно висловив невдоволення промовою президента Румена Радева на урочистостях на честь 140-річчя визволення Болгарії від османського ярма. На думку Кирила, Радев недостатньо чітко підкреслив роль Росії в перемозі над Османською імперією. У своїй промові Радев висловив вдячність від імені своєї країни багатьом народам, чиї представники служили в російській армії, що визволяла Болгарію: росіянам, румунам, фінам, українцям, білорусам, полякам, латишам, сербам, чорногорцям. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-