США готові надати будь-яку підтримку Британії в розслідуванні справи Скрипаля

США готові надати будь-яку підтримку Британії в розслідуванні справи Скрипаля

Укрінформ
Офіційний Вашингтон запропонував свою повну підтримку Великій Британії в розслідуванні справи щодо отруєння на її території нервово-паралітичною речовиною колишнього працівника ГРУ ГШ Росії Сергія Скрипаля та його доньки.

З відповідною заявою виступила в понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Сара Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми уважно стежимо за цим інцидентом, сприймаємо його дуже серйозно. Використання смертельно небезпечного реагенту нервово-паралітичної дії проти громадян Великої Британії на британській території є обурливим", - наголосила представник адміністрації американського президента.

Читайте також: За отруєнням Скрипаля "з високою ймовірністю" стоїть Росія - прем'єр Британії

Вона назвала напад "безрозсудним, невибірковим та безвідповідальним".

Представник адміністрації Білого дому також засудила акт нападу та висловила співчуття постраждалим. У цьому зв'язку Сандерс зауважила, що Сполучені Штати "запропонували повну підтримку британському уряду".

Читайте також: Отруєння Скрипаля: влада радить відвідувачам пабу і ресторану продезінфікувати речі

Водночас, вона не уточнила, чи вважають у Вашингтоні, що за нападом стоїть Росія.

"Ми стоїмо разом з нашим союзником, Великою Британією. Вони продовжують вивчати деякі деталі щодо цього (інциденту – ред.). Ми й надалі працюватимемо разом з Британією й безумовно, підтримуватимемо їх у цьому процесі", - наголосила речниця Білого дому.

Читайте також: Велика Британія дала Росії 36 годин для відповіді. Це — ультиматум, але що після нього?

Вона ще раз підкреслила, що Сполучені Штати "готовності надати їм (Великій Британії – ред.) будь-яку підтримку".

Як відомо, 4 березня у британському містечку Солсбері була здійснена спроба вбивства 66-річного екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Вони були госпіталізовані, однак досі перебувають у стані коми. Крім них, постраждало ще понад 20 осіб.

Скотленд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-