Колишній бухгалтер концтабору Аушвіц помер в лікарні

Колишній бухгалтер концтабору Аушвіц помер в лікарні

Укрінформ
Звинувачений в пособництві у вбивстві 300 тисяч осіб у фашистському концтаборі Аушвіц-Біркенау (Освенцим) 96-річний Оскар Гренінг помер в лікарні. 

Про це повідомляє видання Spiegel.

«Відомий як «бухгалтер Аушвіца» колишній есесівець Оскар Гренінг мертвий. 96-річний старий помер в п'ятницю в лікарні», - інформує видання.

Адвокати Гренінга проінформували про смерть їх підзахисного прокуратуру Ганновера. 

Читайте також: Прохання «бухгалтера Освенцима» про помилування відхилили

Як раніше повідомляв Укрінформ, влітку 2015 року земельний суд Люнебурга засудив Гренінга до 4 років ув'язнення. Його обвинувачували у пособництві в знищенні щонайменше 300 тисяч осіб в період між 1942 і 1944 рр. Проте до безпосередньо ув'язнення справа так і не дійшла. Захист постійно подавав апеляції, посилаючись на те, що за станом здоров'я їх підзахисний не може відбувати покарання у в'язниці.  Проте у вересні 2016 року Федеральний суд підтвердив попереднє рішення суду, а в грудні 2017-го Федеральний конституційний суд також ухвалив, що стан здоров'я Гренінга дозволяє йому відбувати покарання. У січні цього року прокуратура не прийняла прохання про помилування. Але у в'язницю Гренінга доставити так і не встигли.

В ході процесу Гренінг визнав «моральну провину». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-