У Німеччині підписали Коаліційний договір

У Німеччині підписали Коаліційний договір

Фото
Укрінформ
Лідери Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзів, Соціал-демократичної партії Німеччини підписали у Берліні в понеділок о другій половині дня Коаліційний договір.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Сьогодні ми можемо сказати, що виконаємо доручення виборців, які дали нам 6 місяців тому мандат на формування стабільного і, найголовніше, дієздатного уряду", - заявила голова ХСС Ангела Меркель.

Вона подякувала своїм колегам Хьорсту Зеєхоферу і Олафу Шольцу за співпрацю, відзначивши, що переговори були жорсткими, але в атмосфері взаємної поваги, і пообіцяла "з радістю бути у розпорядженні" нової команди.

Договір складається з 177 сторінок, в ньому прописано основні теми, за якими уряд працюватиме, причому першою главою йде європейська політика. Гаслом великої коаліції зразка 2018 року буде "Більше динаміки для Європи і для Німеччини". "Сьогодні ми підписуємо коаліційну угоду, яка просуватиме нашу країну, наше суспільство і Європу", - відзначив з цього приводу в.о. голови СДПГ Шольц.

Читайте також: Рейтинг німецьких соціал-демократів зріс через коаліцію з Меркель

Нагадаємо, вибори у бундестаг відбулися 24 вересня 2017 року, 169 днів тому. Ніколи ще у Німеччині процес формування уряду не тривав так довго.

Підписано коаліційну угоду / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

У середу, 14 березня, Бундестаг на своєму засіданні повинен проголосувати щодо внесеної президентом країни Штайнмайєром кандидатури Ангели Меркель на посаду глави уряду. Якщо вона отримає 355 голосів із 709, Франк-Вальтер Штайнмайєр підпише закон про призначення Меркель канцлером, після чого вона складе присягу, а її міністри будуть затверджені на їхніх посадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-