З початку 2018 року в Сирії загинула понад тисяча дітей - ЮНІСЕФ

З початку 2018 року в Сирії загинула понад тисяча дітей - ЮНІСЕФ

Укрінформ
У січні та лютому цього року в Сирії загинула понад тисяча дітей. Це більше, ніж за весь минулий рік, коли через конфлікт в країні загинуло 910 дітей і 361 дитина отримала поранення. 

Про це повідомив у понеділок, 12 березня, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), інформує DW.

"Це нещадне насильство над дітьми", - заявив директор представництва ЮНІСЕФ у Німеччині Крістіан Шнайдер, відзначивши, що нелюдські умови для дітей зберігаються, оскільки кінця війни не видно. За його словами, жодна сирійська дитина не може врятуватися від наслідків війни. Адже чимало хлопчиків та дівчаток, які вижили, втратили родичів, отримали поранення або психічні травми. В країні підростає "ціле покоління інвалідів війни", констатує Шнайдер. Загроза підстерігає в Сирії дітей усюди, адже на ігрових майданчиках та біля шкіл залишається багато снарядів, що не розірвались.

За даними ЮНІСЕФ, 1,5 млн сирійських дітей мають інвалідність, а у 86 тисяч ампутовані кінцівки. Такі діти є особливо вразливими, оскільки через війну вони не отримують необхідних умов для одужання. 

Читайте також: Червоний Хрест привіз до Східної Гути другий гумконвой

Через сім років після початку війни в Сирії близько 69% людей живуть у бідності. Середній заробіток сирійців становить менш ніж два доларів за день. Мільйони сирійських дітей не можуть відвідувати школу. Особливо стурбовані в ЮНІСЕФ ситуацією у Східній Гуті, де в облозі опинилися близько 400 тисяч людей, половина із яких - діти. Близько 40% неповнолітніх постійно недоїдають.

ЮНІСЕФ закликає усі сторони конфлікту припинити вогонь. "Війна проти дітей має бути зупинена негайно", - говорить Шнайдер. 

Усього, за різними даними, війна в Сирії забрала з 2011 року життя понад 310 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-