Бандами чеченців у Німеччині може керувати сам Кадиров - спецслужби

Бандами чеченців у Німеччині може керувати сам Кадиров - спецслужби

Укрінформ
Німецькі правоохоронці констатують зростання активності чеченських злочинних угруповань на території країни, які отримують підтримку з боку вищого керівництва Чечні.

Про це глава Федерального відомства у кримінальних справах (BKA) Міхаель Нагель заявив виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Федеральне відомство у кримінальних справах тримає в полі зору до 250 осіб з Чечні та з Північного Кавказу. Вони, ймовірно, відіграють важливу роль в організованій злочинності в Німеччині», - сказав Нагель.

За його словами, ці угруповання поводяться усе більш активно, не задовольняючись вже роботою «найманців» для інших угруповань і проникаючи в кримінальний бізнес. Вони підминають під себе цілі «напрями», такі як незаконний обіг наркотиків, грабіж, крадіжки і виготовлення фальсифікату.

Читайте також: Глава чеченського "Меморіалу" заявив на суді, що наркотики йому підкинули

Глава ВКА зазначив високу схильність до насильства у членів цієї категорії злочинних угруповань. Багато хто з них пройшов підготовку у школах єдиноборств.

Стурбованість правоохоронців викликає і те, що ці угруповання вкладають зароблені злочинним шляхом гроші в цілком легальні підприємства.

Нагель також звернув увагу на особисті зв'язки і «фінансові стосунки» деяких з цих осіб з лідером Чеченської Республіки Рамзаном Кадировим.

За його словами, «не варто недооцінювати небезпеку, яка виходить від північнокавказьких і особливо чеченських груп правопорушників».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-