Сербія і Іран відновили авіасполучення після 27-річної перерви

Сербія і Іран відновили авіасполучення після 27-річної перерви

Укрінформ
Прямі рейси між Іраном і Сербією відновилися після 27-річної перерви, 10 березня перший літак авіакомпанії IranAir приземлився в аеропорту Ніколи Тесли в Белграді.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Після відновлення авіасполучення дехто в Сербії висловив побоювання, що польоти можуть бути використані як новий маршрут для мігрантів з Ірану, які прагнуть залишитися у Європі, пише видання.

Усі квитки на польоти «Іран-Айр», що відбуватимуться двічі на тиждень, у Тегерані та Белграді були повністю заброньовані до кінця літа, повідомляють сербські ЗМІ.

Ще одна іранська авіакомпанія Qeshm Air також планує розпочати надання послуги авіаперевезення між країнами 19 березня.

Читайте також: Новий глава МВС Німеччини має намір пришвидшити депортацію біженців

Згідно з повідомленням, відновлення авіасполучення було очікуваним після того, як Сербія підписала угоду про візову лібералізацію з Іраном у серпні 2017 року. Багато хто з тих, хто планує скористуватися послугами такого авіасполучення, як очікується, будуть іранськими громадянами, які проживають в Європі.

Проте Info Park, сербська організація з підтримки біженців, попереджає, що рейси можуть стати новим мігрантським маршрутом для тих, хто прагне незаконно залишитися в ЄС.

Водночас сербський міністр торгівлі Расім Ляжич заявив, що влада в обох країнах розслідуватиме можливі зловживання системою.

Фото: ainonline.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-