Бухарест: Декларації про об'єднання Молдови та Румунії не мають юридичної сили

Бухарест: Декларації про об'єднання Молдови та Румунії не мають юридичної сили

Укрінформ
Міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану вважає, що ухвалені  окремими місцевими радами на території Республіки Молдова символічні декларації про об'єднання з Румунією не мають юридичної сили.

Про це він заявив у Бухаресті під час зустрічі з журналістами після з'їзду правлячої в Румунії Соціал-демократичної партії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"На мій погляд, ухвалені на рівні місцевих рад Республіки Молдова декларації про об'єднання з Румунії висловлюють лише бажання громадян зближуватися з нашою країною. Ми розуміємо це бажання і поважаємо його, але ці декларації не мають жодної юридичної сили, і вони не можуть вплинути на відносини між нашими двома державами", - зазначив міністр.

Читайте також: Додон хоче покарати чиновників, які виступають за об'єднання Молдови з Румунією

Раніше ряд представників місцевої публічної адміністрації на території Республіки Молдова підписався під символічними деклараціями про об'єднання з Румунією.

Президент Молдови Ігор Додон заявив у зв'язку з цим, що ці декларації підривають засади молдавської державності, і планує обговорити це питання на одному із засідань Вищої Ради безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-