Сі Цзіньпін відтепер може керувати Китаєм безстроково

Сі Цзіньпін відтепер може керувати Китаєм безстроково

Укрінформ
Всекитайські збори народних представників в неділю, 11 березня, скасували часові обмеження для перебування на посаді голови КНР.

 Про це повідомляє DW

"Всекитайські збори народних представників в неділю, 11 березня, скасували часові обмеження для перебування на посаді голови КНР. За відповідні зміни до конституції проголосували 2958 членів парламенту. Лише два голоси були віддані проти, а троє осіб утримались від голосування До сих пір голова КНР міг обіймати посаду лише два терміни по п'ять років", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Китаї хочуть скасувати обмеження терміну президентства

Перша за 14 років правка конституції КНР знімає обмеження терміну повноважень глави держави та його заступника. Її було внесено за поданням Центрального комітету Комуністичної партії Китаю (ЦК КПК). "Це нагальне бажання простого народу", - заявив делегат з північно-східної провінції Хейлунцзян Цзюй Сюцінь.

Голова КНР Сі Цзіньпін обіймає цю посаду з 2013 року і мав піти у відставку в 2023 році. Але тепер він зможе очолювати країну до кінця життя.

Крім зняття обмеження терміну повноважень глави держави депутати проголосували також за включення до конституції політичної філософії лідера країни - "думки Сі Цзіньпіна про соціалізм з китайськими особливостями".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-